Dankuwel. U bent akkoord gegaan met ons cookie­beleid. Deze website kan nu volledig functioneren.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

StartUpFinanciering.nl

Durfkapitaal : "Risicodragende investeerders/durfkapitalisten financieren jouw ambitieuze StartUp-onderneming"

Miljoenen beschikbaar gesteld voor vrouwelijke durfonderneemsters


Van de

Amsterdam – De 3 grootbanken - ABN AMRO, ING en Rabobank - hebben ieder 5 miljoen euro gestoken in het onlangs gelanceerde Borski Fund. Met in totaal 21 miljoen euro opgehaald, wil het Borski Fund zich met name richten op investeringen mogelijk maken voor vrouwelijke onderneemsters. Zij grijpen momenteel namelijk nog te vaak mis bij het ophalen van bedrijfsfinanciering.

Directeur Simone Brummelhuis van het Borski Fonds, wil dat er meer durfinvesteringen worden gedaan in start-up ondernemingen opgericht door vrouwen. De momenteel meestal mannelijke Venture Capitalists hebben namelijk de neiging om voornamelijk ondernemingen opgericht door mannen te financieren. Het Borski Fonds, wat vernoemd is naar één van de eerste Nederlandse vrouwelijke investeerders, heeft hiervoor in totaal 21 miljoen euro opgehaald bij lancering.

Vrouwelijke ondernemingen genereren meer rendement

Naast ABN AMRO, ING en Rabobank, heeft ook Van Lanschot en familie­fondsen ingelegd in Borski Fund. Een woordvoerder van ING spreekt voorkeur uit voor het investeren in vrouwelijke ondernemingen: vrouwen genereren volgens de ING namelijk twee keer zo veel rendement als mannen. Dus het is eigenlijk vreemd dat niet meer particuliere investeerders geld beleggen in start-ups van vrouwen.

20 Bedrijven in 5 jaar

Met de 21 miljoen euro verwacht het fonds in 5 jaar tijd zo'n 20 bedrijven gerund door vrouwen zakelijk te kunnen financieren. Er is een hoge verwachting van 'femtech' ondernemingen. Dat zijn bedrijven die slimme producten maken voor vrouwen, zoals draagbare borst­kolven en digitale anti­conceptie. Vrouwen die nog geld zoeken voor hun gewaagde ondernemings­plannen, doen er goed aan om bij dit fonds aan te kloppen voor financiering.

Sleutelwoorden:
durfkapitaal, venture capital, vrouwelijke onderneemsters, gender, grootbanken, lancering, oprichting, starterskrediet, ondernemerskrediet, 21 miljoen, investeringen, femtech, rendement, digitale anticonceptie, draagbare borstkolven
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Vind investeerders voor jouw bedrijf

Heb je een goed ondernemers­idee en zoek je investeerders om je bedrijf te starten? Of heeft jouw huidige bedrijf behoefte aan meer (groei)kapitaal? Plaats dan een oproep aan MKB-investeerders voor geld & kapitaal.

Private en professionele investeerders met geld en kapitaal zijn op zoek naar ondernemers met een goed idee. Ook zoeken zij bedrijven die sneller willen groeien door het aantrekken van kapitaal en financieringen. Dat levert de investeerder namelijk een goed rendement op.

Via ons netwerk kun jij in contact komen met deze investeerders om zo je bedrijfsplannen gefinancierd te krijgen. Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in, zodat wij je oproep kunnen opnemen in onze database en voor kunnen leggen aan kandidaat investeerders.

Ook nemen wij de mogelijkheden mee om meerdere investeerders en financiers aan te trekken middels crowdfunding/crowdfinancing en participatie-/financierings­beurzen.

Omwille van de kwaliteit van onze dienstverlening, lopen wij je aanvraag telefonisch door, alvorens deze te verspreiden in ons investeerders­netwerk.

INVESTEERDERS ZOEKEN VOOR JE BEDRIJF
7.601× ingevuld

Je oproep voor investering(en) in je bedrijf(splannen) wordt doorgeplaatst in ons netwerk van investeerders. Onze adviseur vertelt je meer over de financieringsmogelijkheden.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijf

Vertel ons over je bedrijf/plannen?

:

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
investeerders zoeken, private investeerders, durfkapitaal gezocht, crowdfunding, crowdfinancing, investeringsfonds, participatiemaatschappijen

Over Durfkapitaal

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoDurfkapitaal maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.