Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

StartUpFinanciering.nl

Durfkapitaal : "Risicodragende investeerders/durfkapitalisten financieren jouw ambitieuze StartUp-onderneming"

Cryptomunt-startup Confido verdwenen na ophalen tonnen bij investeerders


Van de

Amsterdam – De blockchain start-up Confido die een eigen soort Bitcoins wilde uitbrengen is compleet verdwenen, nadat naïve investeerders ongeveer €320.000 in het Amerikaanse bedrijf hadden gestopt. De website, de social media pagina's en ook de online presentie van de oprichters en bestuurders zijn op zwart gegaan. Een enkele professionele hacker investeerder wist zijn geld met verlies nog tijdig uit het bedrijf te halen.

Het Amerikaanse Confido (het Italiaanse woord voor vertrouwen) pitchde online voor durfkapitaal in echte dollars om een eigen virtuele munt uit te brengen: de CFD. Maar nadat zo'n €320.000 was opgehaald, knepen de oprichters er tussenuit. De aandelenkoers van het bedrijf kelderde en de bedrijfswebsite alsmede het bestuur is van de digitale aardbodem verdwenen.

Speurtocht naar vermeende Nederlandse bestuurder

Het is nog maar de vraag of de 'Nederlandse' bestuurder Joost van Doorn (en de bijbehorende foto op de voormalige bedrijfswebsite van Confido) een echt persoon is of een nep­profiel betreft. Inmiddels blijkt ook dat de social media profielen op Facebook en LinkedIn waarschijnlijk nep zijn en onjuiste profiel­informatie bevat. Geen enkel bedrijf waar de ondernemers voorheen zeggen te hebben gewerkt, kent de mensen achter Confido.

Medewerker ook in de maling genomen

De support-medewerker onder de naam 'Chris' lijkt nog wel bereikbaar voor het afhandelen van vragen over Confido. Maar aangezien deze medewerker aangeeft ook nog nooit één van de Confido ondernemers live te hebben gezien, is het zeer waarschijnlijk dat hij onbedoeld terecht gekomen is in een web van leugens. Chris zegt aangifte te hebben gedaan bij de politie tegen zijn werkgever.

Investeerders gewaarschuwd

De Autoriteit Financiële Markten (AFM en De Nederlandsche Bank (DNB waarschuwden eerder in november 2017 al dat investeerders extra goed moeten opletten als zij geld willen steken in fintech start-ups die met blockchain en cryptovaluta aan de slag gaan. Door de toenemende goudkoorts naar de alsmaar stijgende koers van virtuele geldmunten zoals Bitcoins en Ethereum, lijken ook criminelen een slaatje te willen slaan uit deze hype.

Toename financierings­aanvragen bitcoinbedrijven bij Starterskrediet®

Ook bij Starterskrediet Geld voor Startende Ondernemers® zijn in de 2e helft van 2017 relatief veel aanvragen binnengekomen van cryptovaluta bedrijven die geld zoeken voor zakelijke investering. Met name als het gaat om startende bedrijven die nieuwe technologiëen willen omarmen, worden de financierings­aanvragen extra gescreened. Om geïnteresseerde investeerders en zakelijke financiers zoveel mogelijk te beschermen tegen verdachte financierings­oproepen, worden de ondernemers altijd persoonlijk gesproken op een zakelijk advies- en begeleidings­gesprek voor de totstandkoming van een MKB-financieringstraject.

Sleutelwoorden:
confido, bitcoin, cryptocurrency, valuta, startup, investeerders, schandaal, exit scam, ondernemerskrediet, starterskrediet, crowdfunding, afm, dnb, blockchaintechnologie, bitcoin, waarschuwing, bedrijfsfinanciering, durfkapitaal, ethereum
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Vind investeerders voor jouw bedrijf

Heb je een goed ondernemers­idee en zoek je investeerders om je bedrijf te starten? Of heeft jouw huidige bedrijf behoefte aan meer (groei)kapitaal? Plaats dan een oproep aan MKB-investeerders voor geld & kapitaal.

Private en professionele investeerders met geld en kapitaal zijn op zoek naar ondernemers met een goed idee. Ook zoeken zij bedrijven die sneller willen groeien door het aantrekken van kapitaal en financieringen. Dat levert de investeerder namelijk een goed rendement op.

Via ons netwerk kun jij in contact komen met deze investeerders om zo je bedrijfsplannen gefinancierd te krijgen. Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in, zodat wij je oproep kunnen opnemen in onze database en voor kunnen leggen aan kandidaat investeerders.

Ook nemen wij de mogelijkheden mee om meerdere investeerders en financiers aan te trekken middels crowdfunding/crowdfinancing en participatie-/financierings­beurzen.

Omwille van de kwaliteit van onze dienstverlening, lopen wij je aanvraag telefonisch door, alvorens deze te verspreiden in ons investeerders­netwerk.

INVESTEERDERS ZOEKEN VOOR JE BEDRIJF
7.593× ingevuld

Je oproep voor investering(en) in je bedrijf(splannen) wordt doorgeplaatst in ons netwerk van investeerders. Onze adviseur vertelt je meer over de financieringsmogelijkheden.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijf

Vertel ons over je bedrijf/plannen?

:

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
investeerders zoeken, private investeerders, durfkapitaal gezocht, crowdfunding, crowdfinancing, investeringsfonds, participatiemaatschappijen

Over Durfkapitaal

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoDurfkapitaal maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.