Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

StartUpFinanciering.nl

Durfkapitaal : "Risicodragende investeerders/durfkapitalisten financieren jouw ambitieuze StartUp-onderneming"

Zakelijke betaal- en spaarrekening voor jouw bedrijf

Voor bedrijven bestaan er zakelijke bankrekeningen, die verschillen met particuliere bankrekeningen. Op deze pagina lees je meer over zakelijk rekeningen met betrekking tot het aanvragen van een bedrijfs­financiering.

Nagenoeg elke onderneming heeft een eigen zakelijke betaalrekening nodig voor de dagelijkse bedrijfsvoering. De volgende onderwerpen bespreken we hieronder:


Waarom een zakelijke bankrekening

 • Het biedt een betaalmogelijkheid voor jouw bedrijf. Klanten kunnen geld overmaken aan jouw bedrijf. En je kunt van je zakelijke bankrekening facturen betalen van jouw leveranciers.

 • Privé en zakelijk gescheiden. Door een zakelijke bankrekening te gebruiken, houd je als ondernemer goed de privé en zakelijke uitgaven uit elkaar.

 • Met een zakelijke spaarrekening gekoppeld aan je zakelijke betaalrekening kun je geld opzij zetten voor het betalen van belastingen. Zo voorkom je dat je per abuis de nog af te dragen BTW uitgeeft. Let wel op: de spaarrentes op bedrijfsrekeningen liggen meestal lager dan de spaarrentes die voor particuliere spaarrekeningen gelden.

 • Mogelijkheid tot het activeren van aanvullende betaalmethoden, zoals iDEAL, SEPA incasso­contracten, PIN-paketten en creditcard­terminals.

 • Aan het openen en aanhouden van een zakelijke rekening zitten eenmalige en terugkerende kosten verbonden. Ook betaal je dikwijls per transactie of overboeking een (klein) bedrag aan de bank.

 • Bedrijfs­financiers eisen dikwijls de opgaaf van een zakelijke bankrekening voor het storten van het bedrijfskrediet.

 • De transactie­historie op de zakelijke betaalrekening kun je downloaden of delen met de partij waar je je zakelijk krediet aanvraagt.

 • Koppeling met bekende boekhoudpakketten mogelijk, zodat je als ondernemer minder administratieve last hebt. De administratieve medewerker van jouw bedrijf hoeft niet meer boekingen handmatige over te typen in het boekhoudpakket.

 • Naast één of meerdere betaalpassen kun je soms ook een zakelijke creditcard aanvragen die gekoppeld is aan de bedrijfsrekening.

Starters opgelet: open een zakelijke rekening

 • Ben je een startende ZZP'er of MKB-ondernemer?

 • Heeft jouw bedrijf behoefte aan een bedrijfsfinanciering?

 • Maar heb je nog geen aparte zakelijke rekening voor jouw bedrijf?

Open dan eerst een zakelijke betaal- en spaar­rekening voor jouw onderneming.

Op die manier bouwt jouw bedrijf een transactie-historie op, die de basis kan vormen voor het kasstroomoverzicht bij jouw zakelijke financierings­aanvraag van staterskredieten.

Zakelijke betaalrekening als aanvulling op jaarrekening

Financiers zullen je bij een financierings­aanvraag vragen om de jaarrekeningen van tot wel drie jaar terug te overhandigen. In zo'n jaarrekening staan belangrijke financiële cijfers waarmee de financier kan berekenen of en zo ja hoeveel zakelijke financiering verantwoord is voor jouw bedrijf. De beperking van een jaarrekening is dat het slechts een momentopname betreft van hoe de zaken er financieel voor staan bij jouw bedrijf.

Is het eerste boekjaar nog niet voorbij maar wil je wel al een financiering aanvragen? Dan geven de mutaties op de betaalrekening de financier voor een groot deel al inzicht in de kasstromen. De geldverstrekker kan daarmee alsvast een voorlopig kredietlimiet bepalen op basis van de huidige cashflow.

Ook als je bedrijf al één of meerdere jaarrekeningen heeft opgesteld, kan de financier jou vragen om inzicht te geven in de recente kasstromen. Dit inzicht kun je gemakkelijk geven door de afschriften van de zakelijke bankrekening te delen met de geldverstrekker. Zeker als je een goede start hebt kunnen maken met omzetstijging in het lopende kalenderjaar, geeft dat jouw bedrijf weer meer kans op externe financiering.

Simpele kredietfaciliteiten op de bedrijfsrekening

Rekening Courant krediet

Banken bieden bij bepaalde zakelijke bankrekeningen ook de mogelijkheid tot rekening courant krediet. Dit heet ook wel roodstand of de faciliteit tot het aanhouden van een negatief saldo op de bedrijfsrekening.

Roodstand is geen goedkope financierings­faciliteit en de kredietrentes liggen relatief hoog. De voorwaarde voor roodstand is dat de kasstromen van je bedrijf hoofdzakelijk via de betreffende bankrekening verloopt.

Naast roodstand kun je bij bepaalde banken ook zakelijke creditcards aanvragen. Bij deze 'business creditcards' geldt een relatief laag kredietlimiet en een forse rente als de lopende rekening niet binnen een maand wordt voldaan. Het voordeel is wel dat je bedrijf gemakkelijker internationale betalingen kan doen met een zakelijke creditcard, waarbij de aankopen ook meteen (deels) verzekerd zijn.

Wanneer financierings­advies inwinnen

Roodstand en/of creditcards kunnen onderdeel uit gaan maken om te voorzien in de totale bedrijfs­financierings­behoefte die je bedrijf heeft. Heb je voor jouw bedrijf alleen één of beide faciliteiten nodig? Dan is onafhankelijk bedrijfsadvies niet nodig.

Zoekt jouw bedrijf echter een mix aan financieringen, waar deze twee kredietfaciliteiten ook onderdeel van uit zouden kunnen maken? Dan raden wij wel aan om onafhankelijk bedrijfsadvies in te winnen. We kijken dan niet alleen naar de leenrentes, maar ook naar de voorwaarden en financierings­behoeften die nu en in de toekomst passen bij jouw bedrijf.

Bankvoorkeur

Bank­voorkeur in ons ondernemers­bestand
 BankAandeel
Op basis van zakelijk rekening­houder­schap
IcoonABN AMRO20%
IcoonASN Bank1%
Icoonbunq5%
IcoonDeutsche Bank Nederland0%
IcoonING38%
IcoonKnab8%
IcoonNIBC Bank0%
IcoonRabobank21%
 RegioBank2%
IcoonSNS3%
IcoonTriodos Bank1%

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.623× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf